Skip to content

Zomerbanden

Zomerbanden vervangen?

Ontworpen voor droge wegen en temperaturen boven 7°C.

Zomerbanden zijn ontworpen om optimaal te presteren tijdens het warme seizoen. Met hun speciale rubbersamenstelling bieden ze uitstekende grip op droge wegen en zorgen ze voor een kortere remafstand. Ze hebben minder diepe groeven dan winterbanden, waardoor ze beter presteren bij natte omstandigheden en het risico op aquaplaning verminderen. Daarnaast zijn zomerbanden hittebestendig en zorgen ze voor een stabiele en comfortabele rijervaring, zelfs bij hoge temperaturen. Kies voor zomerbanden om veilig en met vertrouwen te rijden tijdens de warmere maanden.

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

  • Speciale rubbersamenstelling: Zomerbanden zijn gemaakt van een rubbersamenstelling die geoptimaliseerd is voor warmere temperaturen. Deze samenstelling zorgt voor een betere grip op droge wegen en verbetert de algemene prestaties van de band.
  • Grotere profielblokken: Zomerbanden hebben over het algemeen grotere profielblokken dan winterbanden. Dit vergroot het contactoppervlak tussen de band en de weg, wat resulteert in betere stabiliteit en handling.
  • Minder groeven: In vergelijking met winterbanden hebben zomerbanden minder diepe groeven. Dit minimaliseert het risico op aquaplaning op natte wegen, omdat er minder water tussen de banden en het wegdek kan ophopen.
  • Verstevigde zijwanden: Zomerbanden hebben vaak verstevigde zijwanden om de stabiliteit in bochten te verbeteren. Dit zorgt voor een betere responsiviteit van de banden en een nauwkeuriger stuurgedrag.
  • Hoge hittebestendigheid: Zomerbanden zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hogere temperaturen en de daarbij behorende hitteopbouw. Ze behouden hun prestaties en grip, zelfs bij warm weer, wat de veiligheid en de levensduur van de banden ten goede komt.
  • Verbeterde remprestaties: Zomerbanden hebben kortere remafstanden op droge wegen in vergelijking met winterbanden. Dit komt door het speciale ontwerp van het loopvlak en de rubbercompound, die zorgen voor een betere grip en tractie tijdens het remmen.

Hulp of advies nodig?

Bel ons op 020 – 663 09 88
of plan direct een afspraak

Reviews