Skip to content

Winterbanden

Rijd u al op winterbanden?

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Amstel Car Service adviseert graag bij deze beslissing. De juiste band biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt hebben winterbanden de beste papieren.

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

  • Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven ze langer flexibel en elastisch.
  • Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en ook de wegligging in bochten verbetert.
  • Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  • Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip.
  • Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  • Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ze slijten niet sneller.
  • Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. En de kosten voor winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Onder aan de streep bent u dus nauwelijks duurder uit.
  • Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veel veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers.

Voor een breed assortiment winterbanden? Vraag AutoFirst Hilversum.

Amstel Car Service levert een breed assortiment A-merken, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Voor ieder budget een band! Amstel Car Service adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

Hulp of advies nodig?

Bel ons op 020 – 663 09 88
of plan direct een afspraak

Reviews