Skip to content

Airco Service

Is uw airco toe aan onderhoud?

Verzeker uzelf van een aangename rijervaring met een goed  goed onderhouden airconditioning.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om het airconditioningsysteem van uw auto minstens één keer per jaar te laten controleren en onderhouden. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en verholpen, waardoor de levensduur en de efficiëntie van het systeem worden verbeterd. Achterstallig airco onderhoud zorgt daarnaast voor een verhoogd brandstofgebruik en is slecht voor de gezondheid. Wij bieden verschillende services waaronder: 

  • Airco check
  • Airco fresh
  • Airco bijvullen
  • Airco service beurt

Waaruit bestaat een airco onderhoudsbeurt.

Een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koude vloeistof niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Reden genoeg om uw airco regelmatig te laten controleren.

Een airco onderhoud omvat controle en bijvulling van het koelmiddelniveau, reiniging van de condensor, inspectie en spanning van de compressorriem, reiniging van de interieurfilters en controle van de afdichtingen.

Hulp of advies nodig?

Bel ons op 020 – 663 09 88
of plan direct een afspraak

Reviews