Skip to content

Distributieriem vervangen

Hoe werkt een distributieriem?

Wat is een distributieketting?

Met behulp van de distributieriem drijft de krukas van uw auto de nokkenas(sen) aan. Soms wordt tegelijkertijd ook een diesel inspuitpomp aangedreven. De getande riem is gemaakt van sterk rubber en kunststof, verstevigd met draden.

Uw auto heeft of een distributieriem of een distributieketting. Beide hebben dezelfde functie. De distributieketting is echter gemaakt van gehard staal en hoeft in tegenstelling tot de distributieriem niet altijd vervangen te worden.

Raadpleeg het instructieboekje van uw auto om uit te vinden of er sprake is van een distributieriem of –ketting. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wanneer moet de distributieriem worden vervangen?

Het vervangen van een distributieriem valt onder regulier onderhoud. Hij wordt preventief vervangen bij een bepaalde kilometerstand. In het instructieboekje of onderhoudsschema van uw auto staat aangegeven wanneer dit moet gebeuren.

Indien u weinig kilometers rijdt, kan de riem uitdrogen voordat hij volgens de kilometerteller aan vervanging toe is. Ook bij auto’s die veel korte ritjes maken in de stad is het raadzaam om hem eerder te vervangen. Een distributieriem slijt dan in verhouding harder.

Hulp of advies nodig?

Bel ons op 020 – 663 09 88
of plan direct een afspraak

Reviews