Skip to content

Banden

Nieuwe banden?

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. AutoFirst Hilversum adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service

Wanneer moet u de banden vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd. Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kunnen wij de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

Hulp of advies nodig?

Bel ons op 020 – 663 09 88
of plan direct een afspraak

Reviews